Benalmadena on yksi tärkeimmistä alueista Costa del Solilla ja Benalmadena on jakautunut kolmeen pääalueeseen.

Benalmadena Pueblo ja sen Vanhankaupunki on säilyttänyt hyvin sen alkuperäisen viehätysvoimansa. Benalmadena Pueblo on lähes täysin valkoinen Andalusialainen kylä, jossa on kapeita mukulakivikatuja ja kalkittuja taloja upeine kukka-istutuksineen. Benalmadena Pueblo on myös luonnon muovaama ”parveke”, josta on upeat näkymät Välimerelle. Selkeinä päivinä voit Pueblosta nähdä helposti Afrikan pohjoisosassa sijaitsevan Atlas vuoriston.

Benalmadena Costa on hyvin tunnettua turistialuetta jossa on yhdeksän kilometriä hiekkarantoja  ja useita rauhallisia lahdenpoukamia. Yksi Benalmadena Costan tärkeimmistä nähtävyyksistä on upea, 2-kertaa maailman hienoimpana huvivenesatamana palkittu
Puerto Marina Benalmadena – huvivenesatama. Huvivenesatamasta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa jokaiselle perheenjäsenelle ja sieltä löytyy lukuisia baareja ja kahviloita. Benalmadenan rannikko tarjoaa monia erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja sekä vesiurheilumahdollisuuksia.

Arroyo de la Miel, on Benalmadenan urbaani keskus, jossa on kauppoja, ravintoloita sekä tapahtumia, jotka houkuttelevat ihmisiä eri puolilta maailmaa. Täältä löytyy myös kuuluisa Tivolin huvipuisto, Parque de la Paloma, Selwo Marina ja monet vapaa-ajan ja viihteen vaihtoehdot.

Benalmadenaan on erinomaiset liikenneyhteydet ja Malagan lentokentältä on matkaa vain 10 km.